Paradicsom krémleves recept

Paradicsom krémleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
934

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a krémleves kicsit más mint a hagyományos paradicsomleves, de a fűszereknek és a tejszínnek köszönhetően nagyon finom.

2 személyre

  • 1 kg paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • őrölt fehérbors
  • bazsalikom
  • 2 dl tejszín
  • 1 liter víz
  • olívaolaj

Elkészítés

A paradicsomot daraboljuk fel, majd sózzuk, és szórjuk meg ízlés szerint kristálycukorral. Ezután tegyük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. fél óráig süssük.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és az olajon kezdjük el üvegesre párolni, majd pár perc után adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát. Keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az elősütött paradicsomot.

Ezután öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint tegyünk bele friss bazsalikomlevelet.(szárított bazsalikommal is elkészíthetjük)

Forraljuk ki, majd lassú tűzön főzzük kb. 30 percig.

Amikor megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután egy szitán passzírozzuk át, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk ki.

A tejszínt keverjük simára egy kevés lével, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk ki, de főzni már nem kell.

Tálalhatjuk ízlés szerint melegen, vagy éppen jól lehűtve.


Paradicsom krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Paradicsom krémleves

Paradicsom krémleves

Ez a krémleves kicsit más mint a hagyományos paradicsomleves, de a fűszereknek és a tejszínnek köszönhetően nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés