Paradicsomleves húsgombóccal recept

Paradicsomleves húsgombóccal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
3031

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bazsalikomos paradicsomleves recept húsgombóccal - csúcsgombócleves!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 szelet fehér kenyér
  • 2 evőkanál tej
  • 20 dkg darált marhahús
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom + a tálaláshoz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.2 liter csirkealaplé
  • 80 dkg zúzott konzervparadicsom
  • 20 dkg makaróni
  • parmezán a tálaláshoz

Elkészítés

A kenyeret a tejbe áztatjuk, összetépkedjük, majd összedolgozzuk a kétféle hússal és a bazsalikommal, és kanálnyi adagokban gombócokat formázunk belőle.

A húsgombócokat 3-4 perc alatt forró olajban körbepirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.

Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát a visszamaradt zsiradékon 3-4 percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével és 5 dl vízzel.

Amikor a leves forrni kezd, hozzáadjuk a paradicsomot és a makarónit, a tésztát készre főzzük, majd beletesszük a húsgombócokat, és friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.


Paradicsomleves húsgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Paradicsomleves húsgombóccal

Paradicsomleves húsgombóccal

Bazsalikomos paradicsomleves recept húsgombóccal - csúcsgombócleves!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés