Paradicsomleves, kenyérrel recept

Paradicsomleves, kenyérrel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1345

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a hagyományos olasz, falusi bazsalikomos paradicsomlevest a fokhagyma, a zöldfűszerek és a balzsamecet teszi különlegessé.

6 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 150 g vöröshagyma összevágva
  • 1 db piros húsú chilipaprika kimagozva és összevágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál friss apróra vágott kakukkfű
  • 1 kg paradicsom negyedekre vágva
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 125 g szikkadt fehér kenyér kockákra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál finomra vágott friss bazsalikomlevél
  • csipetnyi cukor
  • só, fekete bors

A díszítéshez:

  • friss bazsalikomlevelek

Elkészítés

Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy lábasban, tegyük bele a vöröshagymát, a chilipaprikát, a fokhagymát és a kakukkfüvet, és pirítsuk kis lángon 5 percig, amíg megfonnyadnak és enyhén megbarnulnak.

Adjuk hozzá a paradicsomot, az alaplevet és a cukrot, és forraljuk fel. Fedjük be, mérsékeljük a lángot, és csendesen főzzük 20 percig.

Közben tegyük a kockára vágott kenyeret egy kis edénybe, adjuk hozzá az ecetet, a maradék olajat és 4 evőkanál hideg vizet. Hagyjuk ázni 10 percig.

Turmixoljuk a paradicsomkeveréket, a kenyeret és a bazsalikomot nagyon finomra kézimixerrel vagy konyhai robotgépben.

Öntsük vissza a levest a lábasba, tetszés szerint ízesítsük, és óvatosan melegítsük fel. Merjük a csészékbe, díszítsük néhány bazsalikomlevéllel, és tálaljuk.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 529 kJ (126 kcal), Szénhidrát 18 g, Fehérje 3 g, Zsír 5 g (ebből telített zsír 1 g)


Paradicsomleves, kenyérrel recepthez kapcsolódó receptek

Paradicsomleves, kenyérrel

Paradicsomleves, kenyérrel

Ezt a hagyományos olasz, falusi bazsalikomos paradicsomlevest a fokhagyma, a zöldfűszerek és a balzsamecet teszi különlegessé.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés