Paradicsomleves túrógaluskával recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Ez a paradicsomleves túrógaluskával egy nagyon gyorsan elkészíthető, ízletes leves.
- 500 g 100 %-os sűrített paradicsom
- 2 ek evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- cukor ízlés szerint
- 2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 3 gerezd)
- 1 kisebb fej reszelt vöröshagyma
- 1 kisebb csokor csokor snidling (metélőhagyma) apróra vágva
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 db kisebb darált kápia paprika (piros színű)
A galuskához
- 1 db tojássárgája
- 25 dkg tégelyes túró
- 5 ek búzadara
- 1 ek vaj
- só
Elkészítés
Olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a fokhagymát, majd fűszerpaprikával megszórjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, és a konzerv paradicsommal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, 1 evőkanál citromlét is keverünk hozzá. Ha felforr, beletesszük az aprított metélőhagymát is. Takarékon főzzük, míg a galuska elkészül. A túrót sóval, a tojássárgájával és a vajjal elkeverjük, és annyi darát teszünk hozzá, hogy félkemény tésztánk legyen. Hűtőben tartjuk 20 percig.
Evőkanállal formás galuskákat szaggatunk 1 liter forrásban lévő sós vízbe. Ha lebegnek a felszínen, még puhulásig főzzük közepes lángon, majd szűrjük le őket. A paradicsomleves 20 perc alatt elkészül. A galuskát tálakba szedjük, és közvetlen tálalás előtt merjük rá a levest.