Paradicsomleves túrógaluskával recept

Paradicsomleves túrógaluskával
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1330

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a paradicsomleves túrógaluskával egy nagyon gyorsan elkészíthető, ízletes leves.

4 személyre

  • 500 g 100 %-os sűrített paradicsom
  • 2 ek evőkanál olívaolaj
  • bors
  • cukor ízlés szerint
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 3 gerezd)
  • 1 kisebb fej reszelt vöröshagyma
  • 1 kisebb csokor csokor snidling (metélőhagyma) apróra vágva
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 db kisebb darált kápia paprika (piros színű)

A galuskához

  • 1 db tojássárgája
  • 25 dkg tégelyes túró
  • 5 ek búzadara
  • 1 ek vaj

Elkészítés

Olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a fokhagymát, majd fűszerpaprikával megszórjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, és a konzerv paradicsommal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, 1 evőkanál citromlét is keverünk hozzá. Ha felforr, beletesszük az aprított metélőhagymát is. Takarékon főzzük, míg a galuska elkészül. A túrót sóval, a tojássárgájával és a vajjal elkeverjük, és annyi darát teszünk hozzá, hogy félkemény tésztánk legyen. Hűtőben tartjuk 20 percig.

Evőkanállal formás galuskákat szaggatunk 1 liter forrásban lévő sós vízbe. Ha lebegnek a felszínen, még puhulásig főzzük közepes lángon, majd szűrjük le őket. A paradicsomleves 20 perc alatt elkészül. A galuskát tálakba szedjük, és közvetlen tálalás előtt merjük rá a levest.


Paradicsomleves túrógaluskával recepthez kapcsolódó receptek

Paradicsomleves túrógaluskával

Paradicsomleves túrógaluskával

Ez a paradicsomleves túrógaluskával egy nagyon gyorsan elkészíthető, ízletes leves.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés