Paradicsomleves vörös lencsével recept

Paradicsomleves vörös lencsével
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2012

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A paradicsom és a lencse világos piros színe a fehér friss sajttal és a zöld bazsalikomlevelekkel szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 dl tyúkhús- vagy zöldségalaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 db mogyoróhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg feles vörös lencse
  • 40 dkg hámozott konzervparadicsom
  • 10 dkg tejszínes friss sajt
  • só és fekete bors
  • 15 db bazsalikomlevél

Elkészítés

Az alaplét egy fazékban feltesszük főni. A mogyoróhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és alacsony hőfokon olívaolajon 5 percig pirítjuk.

A bazsalikomot megmossuk, szárazra töröljük, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, 1 evőkanálnyi mennyiséget pedig apróra vágunk.

A lencsét megmossuk, lecsepegtetjük, és a paradicsommal együtt a leveshez adjuk. Felforraljuk és 15 per-cig főzzük. 10 perc múlva a bazsalikom felét a levesbe szórjuk.

A sajtot krémesre keverjük, és a maradék bazsalikomot beledolgozzuk.

A levest áttörjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A sajtból galuskákat formázunk és a leveshez adjuk. Bazsalikommal díszítjük.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 280 kcal/1176 kJ energia, 20 g szénhidrát, 10 g fehérje, 18 g zsír (ebből 8 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin


Paradicsomleves vörös lencsével recepthez kapcsolódó receptek

Paradicsomleves vörös lencsével

Paradicsomleves vörös lencsével

A paradicsom és a lencse világos piros színe a fehér friss sajttal és a zöld bazsalikomlevelekkel szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés