Paradicsommártás főtt csibecombbal recept

Paradicsommártás főtt csibecombbal
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1052

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A családunkban csak mi nők szeretjük az almaszószt, ezért a férfinépnek aznap édeskés paradicsommártást készítek. Nyáron ritkán sajnálom a fáradságot arra, hogy friss paradicsomból készítsem a szószt vagy a levest. Összehasonlíthatatlanul jobb ízű. A frissen illatozó bazsalikom levél és az őrölt bors elengedhetetlen! A citrombors különleges aromájú.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db levesben főtt egész csibecomb
  • 80 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál barna nádcukor
  • citrombors

Elkészítés

A megmosott paradicsomot ötösével fél percig forróvízbe mártjuk, gyorsan lehűtjük, lehámozzuk, apró kockára vágjuk. Olajon megdinszteljük a hagymát, hozzákeverjük a paradicsomot, tovább sütjük, míg pépes lesz. Burgonyatörővel besegítünk.

Ízlés szerint sóval, cukorral, őrölt citromborssal ízesítjük, zsenge bazsalikomlevéllel díszítjük, amit majd belevágunk és főtt hússal, burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Paradicsommártás főtt csibecombbal recepthez kapcsolódó receptek

Paradicsommártás főtt csibecombbal

Paradicsommártás főtt csibecombbal

A családunkban csak mi nők szeretjük az almaszószt, ezért a férfinépnek aznap édeskés paradicsommártást készítek. Nyáron ritkán sajnálom a fáradságot…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés