Paradicsomos-mozzarellás kalács

Paradicsomos-mozzarellás kalács

Összemozzarelláztuk a kalácsot!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál kapribogyó + a tálaláshoz
  • 4 evőkanál frissen aprított petrezselyem + a tálaláshoz
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 4 szelet kalács
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 12.5 dkg bivalymozzarella
  • 1 evőkanál balzsamecet
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az apróra vágott kapribogyót összeforgatjuk a petrezselyemmel, 2 evőkanál olívaolajjal és az összezúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kalácsszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire rendezzük, és a sütőben mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.

Felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, a félbevágott paradicsomot néhány perc alatt puhára pároljuk benne, majd lecsepegtetjük, félretesszük és melegen tartjuk.

A kalácsszeleteket tányérokra helyezzük, meglocsoljuk a kapribogyós-petrezselymes keverékkel, majd a mozzarellát darabokra tépve elosztjuk rajtuk, és a paradicsomot a tetejükre halmozzuk.

Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal és a balzsamecettel, és kapribogyóval és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.