Paradicsomos-padlizsános tészta recept

Paradicsomos-padlizsános tészta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
veruss74

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1951

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha valaki szereti a padlizsánt és a paradicsomot, akkor ez az étel nyerő lesz számára. Ez a finom spagetti egy Toszkán ihletésű étel, igazi mediterrán ízvilág, rendkívül egyszerű és ráadásul még gyors is, alig 25 perc az egész.

2 személyre

  • 20 dkg spagetti tészta
  • 1 db közepes méretű padlizsán fele
  • 4 db nagyobb érett, lédús paradicsom, vagy 3/4 konzerv hámozott paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

Először, egy nagyobb fazékban sóval, vizet forralunk a tésztának.

Míg a víz felforr, addig elkészítjük a padlizsános mártást a spagettihez.

A padlizsánt és a paradicsomokat (ha friss) megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a kés lapjával előzőleg összenyomott fokhagymagerezdeket, majd hozzáadjuk a padlizsánt, átforgatjuk, kevés ideig pirítjuk, majd beletesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá kevés vizet, majd lefedve, addig pároljuk, míg a padlizsán teljesen megpuhul. Időközben, néhányszor keverjük meg és ellenőrizzük.

Miután a padlizsán megfőtt és a mártásunk besűrűsödött, kóstoljuk meg és sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges.

A spagetti tésztát, miután megfőtt, csepegtessük le és forgassuk bele a mártásba.

Tálaláskor tegyünk rá gazdagon parmezánt. Ha valaki csípősen szereti, tehet bele csípős paprikát is.

Ha valakinek a gyomra érzékeny a paradicsom héjára, a paradicsomokat éles késsel vágja be X alakban, ott ahol a száruk volt. Egy-két percre merítse bele forrásban lévő vízbe egy szűrő segítségével, majd öblítse le hideg vízzel és óvatosan húzza le a héját egy késsel.

A padlizsán vásárlásakor figyeljünk arra, hogy kemény, fényes, feszes héjút vegyünk, mert ha már ráncosodik és fénytelen a héja, akkor a benne lévő magok már barnák és kesernyések, húsa pedig rágóssá válhat.

A padlizsánt, hogy a vágott felülete ne színeződjön el,(mivel gyorsan oxidálódik) ne fémkéssel, hanem fa, vagy a ma már sok helyen kapható teflon bevonatú késsel vágjuk.


Paradicsomos-padlizsános tészta recepthez kapcsolódó receptek

Paradicsomos-padlizsános tészta

Paradicsomos-padlizsános tészta

Ha valaki szereti a padlizsánt és a paradicsomot, akkor ez az étel nyerő lesz számára. Ez a finom spagetti egy Toszkán ihletésű étel, igazi mediterrán ízvilág, rendkívül egyszerű és ráadásul még gyors is, alig 25 perc az egész.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés