Paradicsomos-ricottás pizzakenyér recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Kívül-belül formabontó - trikolór töltelék a kenyérben!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 50 dkg ricotta
- 1 db cukkini
- 4 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg mozzarella
- 25 dkg koktélparadicsom
- 15 dkg bébispenót
- 0.6 dl olívaolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
A tésztához:
- 38 dkg 00-ás liszt
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál porélesztő
- 1 kiskanál cukor
- 2.5 dl langyos víz
Elkészítés
A tésztához a lisztet a sóval és az olívaolajjal egy edénybe tesszük, a közepébe fúrt mélyedésbe beleöntjük a cukros vízben felfuttatott élesztőt, és tésztává gyúrjuk. A tésztát belisztezett tálcán letakarva meleg helyre tesszük, kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A ricottát összekeverjük a lereszelt cukkinivel, a parmezánnal és a darabokra tépkedett mozzarellával, és a tészta szélére kanalazzuk.
A töltelék tetején elosztjuk a kimagozott paradicsomot és az előzőleg leforrázott spenótot, majd a tésztát henger alakban feltekerjük. A henger két végét koszorú alakban egymáshoz illesztjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük a fokhagymával elkevert olívaolajjal, és sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.