Paradicsomos-ricottás pizzakenyér recept

Paradicsomos-ricottás pizzakenyér

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3057

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kívül-belül formabontó - trikolór töltelék a kenyérben!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg ricotta
  • 1 db cukkini
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg mozzarella
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg bébispenót
  • 0.6 dl olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

A tésztához:

  • 38 dkg 00-ás liszt
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál porélesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 2.5 dl langyos víz

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sóval és az olívaolajjal egy edénybe

tesszük, a közepébe fúrt mélyedésbe beleöntjük a cukros vízben felfuttatott élesztőt, és tésztává gyúrjuk.

A tésztát belisztezett tálcán letakarva meleg helyre tesszük, kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A ricottát összekeverjük a lereszelt cukkinivel, a parmezánnal és a darabokra tépkedett mozzarellával, és a tészta szélére kanalazzuk.

A töltelék tetején elosztjuk a kimagozott paradicsomot és az előzőleg leforrázott spenótot, majd a tésztát henger alakban feltekerjük.

A henger két végét koszorú alakban egymáshoz illesztjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük a fokhagymával elkevert olívaolajjal, és sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Paradicsomos-ricottás pizzakenyér

Paradicsomos-ricottás pizzakenyér

Kívül-belül formabontó - trikolór töltelék a kenyérben!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Paradicsomos-ricottás pizzakenyér recepthez

Hugi - 2012. augusztus 29.
Ez is kitűnő,Remek!