Paradicsomos-uborkás gazpacho recept

Paradicsomos-uborkás gazpacho
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
1599

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Andalúziából jöttem - a hűsítő egészségmegörző

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db közepes paradicsom
  • 7.5 dl zöldséges paradicsomlé (hagymával, szárzellerrel, uborkával, petrezselyemmel és fűszerekkel)
  • 35 dkg kígyóuborka
  • 1 fej kisebb lila hagyma
  • 0.6 dl extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott bazsalikom + a tálaláshoz
  • 2 evőkanál vörösborecet + 1 kiskanál
  • 2 evőkanál majonéz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál szardellapaszta
  • só, bors

Elkészítés

A felaprított paradicsomot, a zöldséglét, 20 dkg kockára vágott uborkát, az apróra vágott hagyma felét, az olívaolajat, a bazsalikomot, a borecetet, a majonézt, a fokhagymát és a szardellapasztát két részletben simára turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve 4-24 órára behűtjük.

Hozzáadjuk a maradék kockára vágott uborkát és hagymát, és 2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor tálkákba merjük, friss bazsalikommal és – tetszés szerint – pirított zsemlekockákkal díszítjük.


Paradicsomos-uborkás gazpacho

Paradicsomos-uborkás gazpacho

Andalúziából jöttem - a hűsítő egészségmegörző

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés