Paradicsomos csicseriborsó

Paradicsomos csicseriborsó

A spanyolok imádják - szeressük meg mi is!

2 személyre

  • 40 dkg csicseriborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál őrölt római kömény
  • 1 evőkanál őrölt koriander
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 0.25 db csilipaprika
  • 1 rúd fahéj
  • 60 dkg hámozott paradicsom (lével együtt)
  • 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál frissen aprított menta
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A csicseriborsót vízben puhára főzzük. (Ha konzervet használunk, nem kell megfőzni.) Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a köményt, a koriandert, a gyömbért, a csilit és a fahéjat, és 2-3 percig pirítjuk.

Beletesszük a paradicsomot, villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót. Állandó kevergetés mellett összeforraljuk, és 20 percig lassan főzzük. A fahéjrudat a végén kivesszük, és tálalás előtt belekeverjük a petrezselymet és a mentát.