Paradicsomos halleves édesköménnyel recept

Paradicsomos halleves édesköménnyel
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1545

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ehhez a finoman illatozó leveshez olyan halfajtát használjunk, amelynek nem esik könnyen szét a húsa. A zöld fűszernövények, a paradicsom, a bor és egy kevés tejszín gazdag ízt kölcsönöz a tartalmas levesnek.

4 személyre

  • 6 dl halalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db édesköménygumó
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 40 dkg hámozott konzervparadicsom
  • 1 db babérlevél
  • 1 kiskanál cukor
  • só és fekete bors
  • 50 dkg tömör húsú hal
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál tej
  • 3 evőkanál tejszín
  • néhány szál petrezselyem

Elkészítés

A halalaplét felmelegítjük. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az édesköményt megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A zöldjét félretesszük.

Az olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk. A hagymát és a köményt enyhe tűzön 5 percig pároljuk.

Az olajat leöntjük, az alaplét a hagyma-édeskömény keverékhez adjuk, majd a bort, a paradicsomot, a babérlevelet és a cukrot is hozzátéve sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és fedő alatt 10 percig főzzük.

Közben a hal bőrét és a szálkákat eltávolítjuk, a filézett halhúst 2–3 cm-es kockákra vágjuk és a levesbe tesszük.A petrezselymet megmossuk, néhány szálat félreteszünk, a maradékot összevágjuk és a levesbe szórjuk. Fedő alatt 5 percig lassan forraljuk.

A kukoricakeményítőt összekeverjük a tejjel. A babérlevelet eltávolítjuk a levesből, amit összekeverünk a keményítős tejjel, és addig főzünk, míg sűrű nem lesz.

Beleöntjük a tejszínt, és 1–2 percig főni hagyjuk. A levest az édeskömény zöldjével és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Tipp:

Ennek a levesnek az elkészítéséhez minden olyan halféle alkalmas, amely nem fő szét, pl. laposhal, ördöghal vagy cápa. Hal helyett ugyanolyan mennyiségben használhatunk garnélát vagy felszeletelt fésűkagylót is.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN (4 ADAGNÁL, HA ÖRDÖGHALBÓL KÉSZÜL): 312 kcal/1310 kJ energia, 12 g szénhidrát, 22 g fehérje,17 g zsír (ebből 8 g telített zsírsav), vitaminok:A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Paradicsomos halleves édesköménnyel recepthez kapcsolódó receptek

Paradicsomos halleves édesköménnyel

Paradicsomos halleves édesköménnyel

Ehhez a finoman illatozó leveshez olyan halfajtát használjunk, amelynek nem esik könnyen szét a húsa. A zöld fűszernövények, a paradicsom, a bor és egy kevés tejszín gazdag ízt kölcsönöz a tartalmas levesnek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés