Paradicsomos krumplifőzelék

Paradicsomos krumplifőzelék

Rézbőrű krumplifőzelék recept - a sápadt arcú változat helyett!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db paradicsom
  • 80 dkg burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom + a díszítéshez
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A paradicsomok tetején kereszt alakú vágást ejtünk, majd forrásban lévő vízzel leöntjük, és eltávolítjuk a héjukat. A burgonyát karikára vágjuk, és forró, sós vízben puhára főzzük.

A felhevített olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk a konzerv- és a hámozott paradicsomot, és 15 percig főzzük.

Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a főtt burgonyát és a bazsalikomot, és egyet még forralunk rajta. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük.