Paradicsomos krumplifőzelék recept

Paradicsomos krumplifőzelék
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1221

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű főzelék, a nyár színeivel.

2 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál só
  • cukor
  • víz

Elkészítés

A krumpli pucoljuk meg, és vékonyan karikázzuk fel, majd öntsük fel annyi vízzel hogy jól ellepje.

Ezután öntsük hozzá a sűrített paradicsomot, majd adjuk hozzá a sót, ízlés szerint cukrot, az őrölt köményt, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, és az összekötött zellerzöldet. Forraljuk fel, és a lángot mérsékelve főzzük puhára a krumplit, majd vegyük ki belőle a zellerzöldet. (közben kóstoljuk, és ha szükséges még cukorral ízesítsük)

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és készítsünk világos zsemleszínű rántást. Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni.

A langyosra hűlt rántást, keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a forrásban lévő krumplihoz. Ezután óvatosan kevergetve, addig főzzük még kellően besűrűsödik.

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.


Paradicsomos krumplifőzelék recepthez kapcsolódó receptek

Paradicsomos krumplifőzelék

Paradicsomos krumplifőzelék

Egyszerű főzelék, a nyár színeivel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés