Paradicsomos krumplifőzelék

Paradicsomos krumplifőzelék

Egyszerű főzelék, a nyár színeivel.

2 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál só
  • cukor
  • víz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A krumpli pucoljuk meg, és vékonyan karikázzuk fel, majd öntsük fel annyi vízzel hogy jól ellepje.

Ezután öntsük hozzá a sűrített paradicsomot, majd adjuk hozzá a sót, ízlés szerint cukrot, az őrölt köményt, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, és az összekötött zellerzöldet. Forraljuk fel, és a lángot mérsékelve főzzük puhára a krumplit, majd vegyük ki belőle a zellerzöldet. (közben kóstoljuk, és ha szükséges még cukorral ízesítsük)

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és készítsünk világos zsemleszínű rántást. Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni.

A langyosra hűlt rántást, keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a forrásban lévő krumplihoz. Ezután óvatosan kevergetve, addig főzzük még kellően besűrűsödik.

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.