Paradicsomos lazac leves recept

Paradicsomos lazac leves
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
955

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Már gyakorlattal készítem a finom leveseket, de még mindig tanulok újabbakat, és ezt örömmel osztom meg!

4 személyre

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db közepes db vöröshagyma (finomra vágott)
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 30 dkg paradicsom (hámozott)
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 6 db burgonya (közepes)
  • 1 db citromból nyert citromlé
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet bors
  • 1 evőkanál kapor (vágott)
  • 1 evőkanál petrezselyem (vágott)
  • 40 dkg lazac (2 cm-es kockára vágva)

Elkészítés

A lazacfilét ujjunkkal végigsimítjuk, és a szálkákat csipesszel kiszedjük. 2 cm-es darabokra vágjuk.

Felolvasztjuk a vajat egy fazékban, és hozzáadjuk a hagymát, és 5 percig fonnyasztjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát, és főzzük, amíg átlátszó lesz.

Adjuk a hámozott paradicsomot és burgonyát is hozzá, és pirítsuk össze. (Kb. 10 perc) Felöntjük a zöldségalaplével és a halszósszal, kakukkfűvel, valamint a szójaszósszal ízesítjük.

Ezután adjuk hozzá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Helyezzük bele a lazacdarabokat a levesbe, óvatosan kevergetve, ne törjön szét. 3-4 perc, amíg rózsaszínné válik. Szórjuk meg kaporral és petrezselyemmel. Tálalhatjuk is! Jó étvágyat hozzá!


Paradicsomos lazac leves recepthez kapcsolódó receptek

Paradicsomos lazac leves

Paradicsomos lazac leves

Már gyakorlattal készítem a finom leveseket, de még mindig tanulok újabbakat, és ezt örömmel osztom meg!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés