Paradicsomos lazac leves recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Már gyakorlattal készítem a finom leveseket, de még mindig tanulok újabbakat, és ezt örömmel osztom meg!
- 2 evőkanál vaj
- 1 db közepes db vöröshagyma (finomra vágott)
- 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 30 dkg paradicsom (hámozott)
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 6 db burgonya (közepes)
- 1 db citromból nyert citromlé
- 2 evőkanál halszósz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 liter zöldség alaplé
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet bors
- 1 evőkanál kapor (vágott)
- 1 evőkanál petrezselyem (vágott)
- 40 dkg lazac (2 cm-es kockára vágva)
Elkészítés
A lazacfilét ujjunkkal végigsimítjuk, és a szálkákat csipesszel kiszedjük. 2 cm-es darabokra vágjuk.
Felolvasztjuk a vajat egy fazékban, és hozzáadjuk a hagymát, és 5 percig fonnyasztjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát, és főzzük, amíg átlátszó lesz.
Adjuk a hámozott paradicsomot és burgonyát is hozzá, és pirítsuk össze. (Kb. 10 perc) Felöntjük a zöldségalaplével és a halszósszal, kakukkfűvel, valamint a szójaszósszal ízesítjük.
Ezután adjuk hozzá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Helyezzük bele a lazacdarabokat a levesbe, óvatosan kevergetve, ne törjön szét. 3-4 perc, amíg rózsaszínné válik. Szórjuk meg kaporral és petrezselyemmel. Tálalhatjuk is! Jó étvágyat hozzá!