Paradicsomos-sonkás bruschetta recept

Paradicsomos-sonkás bruschetta
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
2544

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 db vékony bagett (kb. 17 dkg)
  • 2 evőkanál pestoszósz
  • 8.5 dkg pármai sonka
  • 3 db érett paradicsom
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj tengeri
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A kerti grill sütőlapját vagy rácsát lezárt fedéllel magas hőfokon előmelegítjük. A bagettet 12 azonos vastagságú részre vágjuk. A kenyérszeleteket a forró sütőlapra vagy grillrácsra helyezzük, és közvetlenül a hőforrás fölött világosbarnára pirítjuk.

A pármai sonkát vékonyan felszeljük. A paradicsomokat megmossuk, s miután eltávolítottuk a kocsányuk környékét, felkarikázzuk őket. A bagetteket levesszük a rácsról, a grillezett oldalukat bekenjük pestoszósszal. Erre jöhet a sonka, amit gondosan összehajtogatunk, és a kenyér méretéhez igazítunk. Végül a szendvicsekre helyezzük a paradicsomkarikákat, rácsepegtetjük az olívaolajat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kenyérszeleteket visszatesszük a sütőlapra vagy a grillrácsra, lezárjuk a grillsütő fedelét, és a sütőfelületet csak oldalról (közvetlenül nem) hevítve további 1-2 percig sütjük. Amikor a paradicsomkarikák puhulni kezdenek, és a széleik kissé megpirulnak, a szendvicseket kivesszük, és borsmustárlevelekkel díszítjük. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Tipp:

Feta sajtos bruschetta: A fenti recept egy ugyancsak ízletes változatához a pármai sonkát 10 dkg fetával helyettesítjük. A kenyérszeleteket egyik oldalukon megpirítjuk, de nem pestoszószt, hanem 2 evőkanál extra szűz olívaolajat kenünk rájuk. A sajtot a bagettekre morzsoljuk, megszórjuk frissen őrölt fekete borssal (a feta miatt nem kell sót használni). A kenyereket ismét a grillrácsra tesszük, és lezárt fedél alatt, közvetett hevítés mellett addig sütjük őket, amíg megolvad rajtuk a sajt. Borsmustár helyett friss bazsalikomágacskákkal díszítjük. A grillezett piros, sárga vagy narancssárga húsú paprika szintén ideális feltét szendvicsekhez, így ehhez a bruschettához is. A paprikát a felforrósított grillrácson addig sütjük, amíg a héja felhólyagosodik és megfeketedik. Ezután egy műanyag zacskóba zárjuk, és megvárjuk, amíg annyira kihűl, hogy megfoghassuk. Ilyenkor már könnyen lehúzhatjuk a héját. A húsát felszeletelve a feta sajtos kenyérre helyezzük.

A recept tápértéke:

376 kcal (1575 kJ), 12 g fehérje, 26 g zsír, 24 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés