Parasztos rozskenyér recept

Parasztos rozskenyér

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
1065

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg barna rozsliszt
  • 40 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1.5 teáskanál só
  • 3 dl meleg víz ( de lehet tej is, én most tejsavót raktam a tésztához)
  • 1.5 evőkanál étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája a kenyér lekenéséhez

Elkészítés

Az összes alapanyagból tésztát dagasztunk, én a kenyérgépben szoktam ezt a műveletet elvégezni. Dagasztás után 40 percig pihentetjük a tésztát, majd ismét átgyúrjuk. Kenyér alakúra formázzuk, és arra a tepsibe rakjuk amin sütni fogjuk, de előtte a tepsire sütőpapírt rakunk. A sütő papír lehetőleg szilikonos legyen, mert máskülönben le fog ragadni a tészta! Ha nincs akkor olajozzuk ki a tepsit és úgy rakjuk rá a tésztánkat.

Ha ez meg van akkor takarjuk le konyharuhával, és pihentessük 40 percig. Pihentetés után éles késsel vagdossuk be a kenyerünket és 20 percig hagyjuk még pihenni. Közben melegítsük be a sütőnket közepes hőmérsékletűre. Nekem gáz sütőm van 3-mason szoktam sütni a kenyeret. Sütés előtt kenjük le a kenyerünket felvert tojássárgájával, és süssük készre.


Parasztos rozskenyér recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Parasztos rozskenyér recepthez

Jámborné Budai Mónika - 2011. november 19.
Éva! A sütési idő a sütőtől függ kb. 40-60 perc,de lehet látni akkor jó ha szép színe van a tetejének és az alja is kissé piros. Nekem gázsütőm van,3 - mason szoktam sütni,előmelegített sütőben.
Balogh Éva - 2011. november 18.
Kedves Mónika! Kb mennyi idő hogy készre sül??? Éva