"Párizsi" csikremell, orosz salátával recept

3 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
5658

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amennyiben kukoricalisztet használunk, nem lesz olajos a bundája a húsnak, és nagyon jó az ízhatása is. A hús puha porhanyós lesz.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg csirkemellfilé
  • delikát ételízesítő
  • 4 púpozott evőkanál kukoricaliszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A filéket kisebb darabokra vágjuk, és vékonyra szeleteljük, majd beszórjuk az ételízesítővel. Sót nem használunk. A kukoricalisztet simára keverjük a tojásokkal, és a tejjel, csipetnyi sót teszünk bele, de el is hagyható. Felforrósítjuk az olajat.

A filéket először kukoricalisztbe, majd a tejes, tojásos masszába forgatjuk, és szép pirosra kisütjük. Konyhai törlő papírra szedjük ki. Lehet, hogy készítés közben még higitani kell a masszánkat egy kis tejjel. Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Orosz saláta: http://www.receptvarazs.hu/receptek/salatak/orosz_salata1


"Párizsi" csikremell, orosz salátával recepthez kapcsolódó receptek

"Párizsi" csikremell, orosz salátával

Amennyiben kukoricalisztet használunk, nem lesz olajos a bundája a húsnak, és nagyon jó az ízhatása is. A hús puha porhanyós lesz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) "Párizsi" csikremell, orosz salátával recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. január 04.
Kedves Noémi! Ne haragudj, de csak mos léptem fel az oldalra, és csak most tudok válaszolni Neked.Első lépés a hús felszeletelés, beszórása delikát ételízesítővel,így áll egy kicsit, míg elkészítjük a tejes masszát, ez a második lépés. Most beleforgatjuk a hússzeleteket a kukoricalisztbe, utána, pedig a tejes masszába, és sütjük. Én minden frissen sült "bundázott" húst, legelőször lisztbe forgatok, utána a "bundát" képező anyagba. Azért kell lisztbe forgatni, hogy a többi anyag jobban megtapadjon rajta. Ezt a receptet, már kipróbáltam sörös masszával is, nagyon finom. A tej helyett sörrel keverjük ki a tojást, és a lisztet. További sok sikert kívánok Neked, és Boldog Új Évet! Ibi.
Noemi - 2012. január 03.
Szia. Ne haragudj, de nekem kicsit zavaros. Először azt írod keverjük ossze a lisztet a tojast és a tejet, utánna meg h a hust forgassuk meg a lisztben,.majd a tejes tojásos masszában. Nagyon jól néz ki és szeretném megcsinálni:) Varom a válaszod. Noémi.