Pármai csirke recept
Beküldő: molnarbela55 Nehézség: Elkészítési idő: 75 perc
Megnézték: |
Ha már unod a fojtós csirkemellet rántva, akkor próbáld ki ezt a receptet, mert ez egy kicsit más lesz!
- 0.6 kg csirkemellfilé (vagy a csirke rántani való részei)
- 2 ek vaj
- 2 ek méz
- 3 dl száraz bor
- 1 dl víz
- 1 csipet őrölt fehér bors
- 4 dl főzőtejszín
- 380 g tejföl
- 20 dkg reszelt Pannónia sajt
- 20 dkg reszelt Parenyica füstölt sajt
- 0.5 kg széles metélt
- 1 ek étolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet gyömbér
Elkészítés
A vajat egy teflon serpenyőbe tesszük. A húsokat megforgatjuk a mézben és addig sütjük, míg szép barna színt nem kapnak. Ezt követően hozzátöltjük a bort és a vizet, ízlés szerint borsozzuk, adunk hozzá szerecsendiót, borsot és gyömbért.
Fedő alatt időnként megkavarjuk és puhára pároljuk, a lángról levéve hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt és végül a reszelt sajtot, jól összekeverjük, majd újra lefedjük és a lángot elzárjuk.
A széles metéltet enyhén sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.
Pármai csirke recepthez kapcsolódó receptek
Pármai csirke
Ha már unod a fojtós csirkemellet rántva, akkor próbáld ki ezt a receptet, mert ez egy kicsit más lesz!