Pármai csirke recept

Pármai csirke
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
molnarbela55

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
12429

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha már unod a fojtós csirkemellet rántva, akkor próbáld ki ezt a receptet, mert ez egy kicsit más lesz!

4 személyre

  • 0.6 kg csirkemellfilé (vagy a csirke rántani való részei)
  • 2 ek vaj
  • 2 ek méz
  • 3 dl száraz bor
  • 1 dl víz
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • 4 dl főzőtejszín
  • 380 g tejföl
  • 20 dkg reszelt Pannónia sajt
  • 20 dkg reszelt Parenyica füstölt sajt
  • 0.5 kg széles metélt
  • 1 ek étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet gyömbér

Elkészítés

A vajat egy teflon serpenyőbe tesszük. A húsokat megforgatjuk a mézben és addig sütjük, míg szép barna színt nem kapnak. Ezt követően hozzátöltjük a bort és a vizet, ízlés szerint borsozzuk, adunk hozzá szerecsendiót, borsot és gyömbért.

Fedő alatt időnként megkavarjuk és puhára pároljuk, a lángról levéve hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt és végül a reszelt sajtot, jól összekeverjük, majd újra lefedjük és a lángot elzárjuk.

A széles metéltet enyhén sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.


Pármai csirke recepthez kapcsolódó receptek

Pármai csirke

Pármai csirke

Ha már unod a fojtós csirkemellet rántva, akkor próbáld ki ezt a receptet, mert ez egy kicsit más lesz!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés