Parmezánnal töltött csirkemell

Parmezánnal töltött csirkemell

Töltött csirkemellfilé gluténmentesen

6 személyre

  • 1.5 kg csirkemellfilé (6 db)
  • 8.5 dkg parmezán
  • 6 db nagy bazsalikomlevél + a tetejére
  • só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

Az öntethez:

  • 45 dkg eper
  • 8 dkg eperlekvár
  • 2 evőkanál fehér balzsamecet
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az öntethez a félbe- vagy négyfelé vágott epret, a lekvárt és a balzsamecetet egy kisebb sütőedényben összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

A csirkemellekbe hosszában kis zsebet vágunk. A parmezánt 6 darab 1,5 cm-es csíkra vágjuk, betekerjük 1-1 bazsalikomlevéllel, majd betesszük a zsebekbe. A húst fogpiszkálóval megtűzzük, majd sózzuk, borsozzuk.

Egy sütőbe is tehető serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd 30 másodperc múlva beletesszük a csirkemelleket, és 5 perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

A húst betesszük a sütőbe, majd 5 perc múlva mellétesszük az epres sütőedényt is, és 10-13 percig sütjük. A csirkét megszórjuk a bazsalikommal, és az eperöntettel tálaljuk.