Parmezános-újhagymás puffancs recept

Parmezános-újhagymás puffancs

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1644

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezeket a puffancsokat egykettőre elkészíthetjük. Kimérjük a hozzávalókat, összekeverjük, kisütjük, és már fogyaszthatjuk is a finomságot. A néhány kanálnyi hozzáadott parmezán remek ízt kölcsönöz a tésztának – észre sem lehet majd venni, hogy kevesebb zsiradékkal készült.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 14 dkg sima liszt (BL 51)
  • 3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
  • 2 db közepes tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 2.25 dl félzsíros tej
  • 1.5 dkg olvasztott vaj
  • 2 db finomra vágott újhagyma
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 7-es fokozat). 1 kiskanál olívaolajjal vékonyan kikenünk, vagy olajozósprayvel bepermetezünk egy 12 tálkás muffinsütőformát, és betesszük a sütőbe, hogy átforrósodjon. Egy közepes méretű tálban elkeverjük a lisztet a parmezánnal és a borssal, a közepén kialakítunk egy kis mélyedést.

Egy másik tálban a tejjel és a vajjal habosra keverjük a tojásokat és a tojásfehérjét. Beleöntjük a lisztkupac mélyedésébe, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az újhagymát.

A sütőforma akkor elég forró, ha a ráejtett vízcsepp sistereg. A masszát egyenletesen elosztva a mélyedésekbe kanalazzuk. 15 percig sütjük, majd a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra mérsékeljük (gázsütőnél 4-es fokozat), és még 10 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára pirul és megduzzad. Azonnal kivesszük a formából, és gyorsan mindegyik puffancs oldalát kissé felhasítjuk, hogy kiengedjük a gőzt. Melegen tálaljuk.

Tipp:

• A parmezánt más, jól reszelhető sajttal is helyettesíthetjük. A tésztába különféle szárított fűszernövényeket, például kakukkfüvet vagy oregánót is tehetünk.

Miért egészséges?

• Az erőteljes ízű sajtokat elegendő kis mennyiségben használni, így anélkül tehetjük zamatosabbá az ételt, hogya zsír- és nátriumtartalmát növelnénk. Az újhagyma, a többi hagymához hasonlóan kénvegyületeket tartalmaz, amelyek csökkentik a magas vérnyomást.

A recept tápértéke:

Energia 91 kcal, zsír 4 g (ebből telített 2 g), fehérje 5 g, szénhidrát 10 g, nátrium 76 mg (só 0,19 g), élelmi rost 0,5 g.


Parmezános-újhagymás puffancs recepthez kapcsolódó receptek

Parmezános-újhagymás puffancs

Parmezános-újhagymás puffancs

Ezeket a puffancsokat egykettőre elkészíthetjük. Kimérjük a hozzávalókat, összekeverjük, kisütjük, és már fogyaszthatjuk is a finomságot. A néhány kanálnyi…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés