Parmezános grissini recept

Parmezános grissini
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1407

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A boltban vásárolt grissini hasonló recept, ezért kipróbáltam.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg vaj
  • 35 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 4 evőkanál frissen reszelt parmezán
  • 1 db tojás

Elkészítés

A vajat lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és éppen csak összemelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a parmezánt és a sót egy tálban elkeverjük, és az élesztős tejet apránként hozzáadva összegyúrjuk. Kelesztés után 20 percenként hajtogatjuk, ezt a műveletet legalább kétszer elvégezzük.

A tésztát lisztezett munkafelületen téglalapba kinyújtjuk és kb 1 cm szélesen keresztirányba felvágjuk. A tésztacsíkokat kezünkkel hengerré sodorjuk, tepsibe rakjuk és még 10 percig pihentetjük. Egy felvert tojással megkenjük, és 180 fokos sütőbe téve megsütjük.


Parmezános grissini recepthez kapcsolódó receptek

Parmezános grissini

Parmezános grissini

A boltban vásárolt grissini hasonló recept, ezért kipróbáltam.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés