Parmezános grissini

Parmezános grissini

A boltban vásárolt grissini hasonló recept, ezért kipróbáltam.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg vaj
  • 35 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 4 evőkanál frissen reszelt parmezán
  • 1 db tojás
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vajat lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és éppen csak összemelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a parmezánt és a sót egy tálban elkeverjük, és az élesztős tejet apránként hozzáadva összegyúrjuk. Kelesztés után 20 percenként hajtogatjuk, ezt a műveletet legalább kétszer elvégezzük.

A tésztát lisztezett munkafelületen téglalapba kinyújtjuk és kb 1 cm szélesen keresztirányba felvágjuk. A tésztacsíkokat kezünkkel hengerré sodorjuk, tepsibe rakjuk és még 10 percig pihentetjük. Egy felvert tojással megkenjük, és 180 fokos sütőbe téve megsütjük.