Parmezános krumplipüré recept

Parmezános krumplipüré
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
969

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 2 kg burgonya
  • 11 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 12 dkg reszelt parmezán
  • só, bors
  • petrezselyem

Elkészítés

A krumplit alaposan lesikáljuk, hámozatlanul 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd lobogó sós vízben 20 perc alatt készre főzzük, és leszűrjük.

A felkockázott vajjal áttörjük, majd hozzáadjuk a tejet és 9 dkg sajtot.

Sózzuk, borsozzuk (ha túl sűrű, adhatunk még hozzá egy kis tejet), majd a maradék sajttal megszórva, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


Parmezános krumplipüré recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés