Párolt csirke kókuszos joghurtban recept

Párolt csirke kókuszos joghurtban

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
976

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a kókuszos joghurttal készített, pompás sült a pörkölt fűszerektől kapja pikáns ízét.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 db csirkecomb csonttal de bőr nélkül, összesen kb. 700 g
  • 175 g vöröshagyma apróra vágva
  • 2 kávéskanál fokhagymakrém vagy zúzott fokhagyma
  • 2 kávéskanál gyömbérpüré vagy reszelt gyömbér
  • 0.5 kávéskanál őrölt kurkuma
  • 50 g zsírszegény natúr joghurt
  • 2 kávéskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 db piros húsú chilipaprika, összevágva vagy egy negyed piros húsú paprika, kimagozva és csíkokra vágva
  • 2.5 cm hosszú fahéjrúd félbetörve
  • 40 g kókusztejpor
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 6 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 db piros húsú chilipaprika, kimagozva, felszeletelve
  • 2 evőkanál összevágott friss korianderzöld
  • 1 evőkanál citromlé

A díszítéshez:

  • friss korianderhajtás

Elkészítés

A combokról vágjuk le a felesleges zsírt, tegyük őket egy vastag falú lábasba a hagymával, a fokhagymával, a gyömbérrel, a kurkumával és a joghurttal együtt, és jól keverjük össze. Közepes lángon forraljuk fel, majd mérsékeljük a lángot, és fedő alatt főzzük csendesen 20 percig, időnként megkeverve.

A fűszerek pörköléséhez hevítsünk közepes lángon egy kis, vastag falú serpenyőt. Tegyük bele a koriander és a köménymagot, a szárított chilit (piros húsú paprikát) és a fahéjat, és állandóan kevergetve pörköljük kb. 1 percig, amíg az aroma felszabadul. Zárjuk el a lángot, és folytassuk a keverést még néhány pillanatig, majd a fűszereket tegyük egy tányérra, és hagyjuk lehűlni. Amikor kihűltek, őröljük-törjük finomra őket fűszerdarálóban vagy mozsárban.

Miután a csirke csendesen főtt 20 percig, kicsit nagyobb lángon, fedő nélkül főzzük kb. 5 percig, gyakran kevergetve, amíg a lábasban lévő mártás besűrűsödik. Közben forraljunk egy edényben vizet.

Adjuk a mártáshoz a pörkölt fűszereket és egy csipetnyi sót, majd mérsékeljük a lángot, és főzzük csendesen, kevergetve 3-4 percig.

A kókusztejport oldjuk fel 300 ml forrásban lévő vízben, öntsük a csirkés keverékhez, és főzzük csendesen, fedő nélkül még 6-8 percig, időnként megkeverve, amíg a csirke teljesen meg nem puhul.

Közben egy kis lábasban takaréklángon hevítsük fel az olajat, és pirítsuk a fokhagymát, amíg enyhén meg nem barnul. Tegyük bele a friss chilipaprikát, és 30 másodpercnyi pirítás után adjuk a csirkéhez.

Tegyünk félre egy keveset az összevágott, friss korianderből, a többit a citromlével együtt keverjük a csirkéhez. Vegyük le a lábast a tűzről, szórjuk a csirkére a félretett koriandert, és tálaljuk.

Változat: Combok helyett használhatunk csontos csirkehúst is, bár ez nem olyan zamatos. Ebben az esetben csökkentsük az első főzési időt 15 percre.

Tipp:

A tálaláshoz: Naan kenyér, csapati (indiai kenyérfélék) vagy főtt, hosszú szemű, fehér rizs és Mustáros kelbimbó lehet a köret.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1567 kJ (373 kcal), Szénhidrát 10 g, Fehérje 36 g, Zsír 22 g (ebből telített zsír 9 g)


Párolt csirke kókuszos joghurtban recepthez kapcsolódó receptek

Párolt csirke kókuszos joghurtban

Párolt csirke kókuszos joghurtban

Ez a kókuszos joghurttal készített, pompás sült a pörkölt fűszerektől kapja pikáns ízét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés