Párolt káposzta almával és köménnyel

Párolt káposzta almával és köménnyel

A fejes káposztát általában nem soroljuk a legváltozatosabban elkészíthető zöldségek közé, holott valójában ott lenne a helye: dinsztelhetjük, vízfürdő felett párolhatjuk, megfőzhetjük, vagy akár salátaként, nyersen is fogyaszthatjuk. Ebben a receptben köménnyel és ropogós dióval ízesítjük.

6 személyre

  • 2 kiskanál étolaj
  • 1 db apróra vágott vöröshagyma
  • 1 kiskanál kömény
  • 45 dkg vékony csíkokra vágott fejes káposzta (torzsa nélkül)
  • 1 evőkanál almaborecet
  • 2 kicsumázott felkockázott ropogós, piros héjú alma (például Jonatán, Jonagold, Idared)
  • 1 kiskanál méz
  • 2 evőkanál apróra vágott pirított dió (elhagyható)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy nagy teflonserpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a vöröshagymát és a köményt. A hagymát néhány percig fonnyasztjuk.

Beletesszük a káposztát és az ecetet. Lefedjük, majd amikor a káposzta éppen csak megfonnyadt, levesszük a fedőt, és erősre állítjuk a lángot. Hozzáadjuk az almát és a mézet. Gyakori kevergetés közben addig pároljuk, amíg az alma már puhulni kezd, de még ropogós marad, és a folyadék nagy része elfő. Ha elkészült, áttesszük egy tálalótálba, és megszórjuk a dióval.