Párolt zöldborsóleves csirkeszárnnyal és daragaluskával recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Nálunk a családban mindig barna rántással készítettük a borsólevest. Most kipróbáltam párolva. Csirke leves recept zöldborsóval
- 4 db csirkeszárny
- 30 dkg mirelit zöldborsó
- 1 db sárgarépa
- 1 db zöldség
- só, őrölt fehérbors
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- delikát ételízesítő
- 1 evőkanál kókusz olaj/zsír
A galuskához:
- 1 db tojás
- 4 evőkanál búzadara
- só
- petrezselyemzöld
- 1 mokkáskanál delikát ételízesítő
Elkészítés
Megtisztítjuk a zöldségeket, és a csirkeszárnyakat. A kókuszzsírt felhevítjük, és megpároljuk rajta először a zöldségeket, a borsó nélkül. Majd hozzá tesszük a szárnyakat, amikor kifehéredtek, rászórjuk a fűszereket, utoljára a zöldborsót, kissé együtt pároljuk, és felöntjük egy liter hideg vízzel. Gyöngyözve forraljuk. A fokhagymát, hagymát, távolítsuk el, ne hogy szétfőjön. Amikor a hús, és a borsó puha, kapcsoljuk le alatta a hőt.
Közben elkészíthetjük a galuskát. A tojást verjük fel villával, sózzuk, tegyük bele az ételízesítőt, és a petrezselyem zöldet, majd folyamatos keverés, verés közben a búzadarát. Hagyjuk állni, majd forró sós vízbe kiskanállal kis galuskákat szaggassunk, és lassú tűzön főzzük ki. Mielőtt kiszedjük, tegyünk próbát, egyet vágjunk ketté, és nézzük meg, hogy a közepe is megfőtt-e.
Tálalásnál erre merjük a levest.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!