Párolt zöldborsóleves csirkeszárnnyal és daragaluskával recept

Párolt zöldborsóleves csirkeszárnnyal és daragaluskával
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3550

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nálunk a családban mindig barna rántással készítettük a borsólevest. Most kipróbáltam párolva. Csirke leves recept zöldborsóval

4 személyre

  • 4 db csirkeszárny
  • 30 dkg mirelit zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • só, őrölt fehérbors
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • delikát ételízesítő
  • 1 evőkanál kókusz olaj/zsír

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál búzadara
  • petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanál delikát ételízesítő

Elkészítés

Megtisztítjuk a zöldségeket, és a csirkeszárnyakat. A kókuszzsírt felhevítjük, és megpároljuk rajta először a zöldségeket, a borsó nélkül. Majd hozzá tesszük a szárnyakat, amikor kifehéredtek, rászórjuk a fűszereket, utoljára a zöldborsót, kissé együtt pároljuk, és felöntjük egy liter hideg vízzel. Gyöngyözve forraljuk. A fokhagymát, hagymát, távolítsuk el, ne hogy szétfőjön. Amikor a hús, és a borsó puha, kapcsoljuk le alatta a hőt.

Közben elkészíthetjük a galuskát. A tojást verjük fel villával, sózzuk, tegyük bele az ételízesítőt, és a petrezselyem zöldet, majd folyamatos keverés, verés közben a búzadarát. Hagyjuk állni, majd forró sós vízbe kiskanállal kis galuskákat szaggassunk, és lassú tűzön főzzük ki. Mielőtt kiszedjük, tegyünk próbát, egyet vágjunk ketté, és nézzük meg, hogy a közepe is megfőtt-e.

Tálalásnál erre merjük a levest.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Párolt zöldborsóleves csirkeszárnnyal és daragaluskával recepthez kapcsolódó receptek

Párolt zöldborsóleves csirkeszárnnyal és daragaluskával

Párolt zöldborsóleves csirkeszárnnyal és daragaluskával

Nálunk a családban mindig barna rántással készítettük a borsólevest. Most kipróbáltam párolva. Csirke leves recept zöldborsóval

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Párolt zöldborsóleves csirkeszárnnyal és daragaluskával recepthez

thumb
vajdamarta - 2013. március 01.
Erre az oldalra úgy kerülnek fel a receptek, ahogyan elkészítették-elkészítettük, és nem úgy, ahogy mások szerint jó lett volna. Így lesz változatos 1-1 hasonló alapanyagból készített vagy hasonló elnevezésű étel. Aki olvassa, az majd eldönti, hogy a leírtak alapján készíti-e el, vagy marad az általa ismert módnál. Az egészben / pl. a húslevesben / főzött répa utolérhetetlenül zamatos ízű lesz , ahol inkább a hús adja át az ízét a levesnek. Tálaláshoz én ilyenkor legtöbbször felvágom a zöldséget. A zöldséglevesben, stb. mindig apróra vágom, mert attól lesz a lé jó ízű. Valóban sokszínű-ízű a gasztropaletta... :)
Bableves - 2013. február 28.
Szerintem nyugodtan lehet akár kókuszzsírt is használni zsiradék helyett, attól még hogy egy hagyományos levesről beszélünk. Bátran lehet kisérlezetezni, vagy ki tudja, lehet valaki azért használ másfajta zsíradékot, mert beteg van a családban. A répát nálunk is egyben szoktuk tenni a levesbe, erre mondják: ahnány ház... :)
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 28.
Ne haragudj, de ezt kókuszzsírral nem való készíteni,mert hazai étel.Ezenkívül,még a répát sem illik így tálalni.Talán az Újházi tyúklevesbe estleg.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 28.
Hát a fotó sikertelensége miatt,sajnos az étel rovására ment.Erre odakéne figyelni.
tominz - 2013. február 27.
na ez igy ahogy van pénzért nemenném meg,hát miez ?fuuuj