Párolt zöldborsóleves csirkeszárnnyal és daragaluskával

Párolt zöldborsóleves csirkeszárnnyal és daragaluskával

Nálunk a családban mindig barna rántással készítettük a borsólevest. Most kipróbáltam párolva. Csirke leves recept zöldborsóval

4 személyre

  • 4 db csirkeszárny
  • 30 dkg mirelit zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • só, őrölt fehérbors
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • delikát ételízesítő
  • 1 evőkanál kókusz olaj/zsír

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál búzadara
  • petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanál delikát ételízesítő
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Megtisztítjuk a zöldségeket, és a csirkeszárnyakat. A kókuszzsírt felhevítjük, és megpároljuk rajta először a zöldségeket, a borsó nélkül. Majd hozzá tesszük a szárnyakat, amikor kifehéredtek, rászórjuk a fűszereket, utoljára a zöldborsót, kissé együtt pároljuk, és felöntjük egy liter hideg vízzel. Gyöngyözve forraljuk. A fokhagymát, hagymát, távolítsuk el, ne hogy szétfőjön. Amikor a hús, és a borsó puha, kapcsoljuk le alatta a hőt.

Közben elkészíthetjük a galuskát. A tojást verjük fel villával, sózzuk, tegyük bele az ételízesítőt, és a petrezselyem zöldet, majd folyamatos keverés, verés közben a búzadarát. Hagyjuk állni, majd forró sós vízbe kiskanállal kis galuskákat szaggassunk, és lassú tűzön főzzük ki. Mielőtt kiszedjük, tegyünk próbát, egyet vágjunk ketté, és nézzük meg, hogy a közepe is megfőtt-e.

Tálalásnál erre merjük a levest.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!