Párom névnapi oroszkrém tortája recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
- piskóta (6 tojásból sütött)
A krémhez
- 2 csomag vaníliás puding
- 6 dl tej
- 1 doboz déligyümölcs befőtt
- 4 dl hulala tejszín
- 1 evőkanál zselatin
- 6 evőkanál cukor
- mazsola ízlés szerint
Elkészítés
A piskótát megsütjük és félre tesszük hűlni, a pudingot, mazsolát és a cukrot a tejben felfőzzük, langyosra hűtjük. Felverjük a tejszínt, a zselatint fél dl vízben elkeverjük, felmelegítjük és a tejszínhez csurgatjuk, a fele tejszínt belekeverjük a mazsolás pudingba, óvatosan hozzátesszük a befőttet, és evvel töltjük meg a 3 lapra vágott piskótát belül. Kívülről rákenjük a többi tejszínt, valamennyit pedig nyomózsákba teszünk és avval díszítjük a tortát.