Pásztor pecsenye recept

Pásztor pecsenye
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
7138

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Disznóölések kedvelt pecsenyéje. A frissen lefejtett szűzpecsenye a frissen töltött kolbásszal, és a tisztára mosott sertéshálóba burkolva isteni finom sült a sok munkafázis után. A nagyszüleimnél sokat ettem ebből a csodás húsból, és én is követem amikor csak adódik alkalom, hogy hálóhoz jutok, elkészítem.

4 személyre

  • 30 dkg tisztított sertésháló
  • 45 dkg szűzpecsenye
  • 38 dkg sertés kolbászhús sertéshús
  • fűszersó
  • tepsi
  • alufólia a fedéshez

Elkészítés

A darált húst kolbászhús módjára elkészítjük, és a megtisztított szűzeket felszúrjuk (2 darabot). A nyílásba töltjük a darált húst. Lehet kolbásztöltővel is dolgozni, de kézzel is megoldható ekkora mennyiségnél. A sertéshálót elvágjuk ketté, és beleburkoljuk a sertés fűszersóval bekent pecsenyénket. Tepsibe helyezzük, és 160 fokon készre sütjük.

A zsírját leöntjük, és még rápiríthatunk a húsra. Hirtelen grillezzünk rá. Sült krumplival és savanyúsággal tálaljuk.


Pásztor pecsenye recepthez kapcsolódó receptek

Pásztor pecsenye

Pásztor pecsenye

Disznóölések kedvelt pecsenyéje. A frissen lefejtett szűzpecsenye a frissen töltött kolbásszal, és a tisztára mosott sertéshálóba burkolva isteni finom sült a sok munkafázis után. A nagyszüleimnél sokat ettem ebből a csodás húsból, és…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés