Pásztortarhonya recept

Pásztortarhonya
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1157

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A magyaros ételek kedvelőinek, hétköznapra kiváló ebéd!

14 személyre

  • 50 dkg tarhonya (Én házikészítésűt használtam, nem pedig sörétest.)
  • 5 db nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma ízlés szerint
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 szál füstöltkolbász
  • pirospaprikakrém
  • 1 csipetnyi bors

Elkészítés

A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumpli héját lehámozom, és szintén kockákra vágom. A kolbászt apró darabokra kell szeletelni.

A tarhonyát az előre felforrósított olajban lassan szép aranysárgára megpirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű meleg vízzel, és megsózom. Lassú tűzön lefedve néha megkeverve puhára főzöm. Az apróra vágott hagymát közben egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem. Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprika-krémmel. Ha ez megvan, jöhet a krumpli és a kolbász. Időközönként kavargassuk. Amikor a krumpli megpuhul, és a tarhonya is elkészül, a kettőt összekeverjük szépen lazán. Ezt az ételt leginkább bográcsban szokás készíteni,de mivel még elég hideg idő volt amikor ezt készítettem,akkor a lakásban a tűzhelyen is tökéletes lesz.


Pásztortarhonya recepthez kapcsolódó receptek

Pásztortarhonya

Pásztortarhonya

A magyaros ételek kedvelőinek, hétköznapra kiváló ebéd!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés