Pecsenye héjában sült burgonyával recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Egyszerű, gyors, finom ebéd vagy vacsora, mindenki szereti. Szinte magától elkészül, közben nyugodtan foglalkozhatunk mással. A megdermedt pecsenyelé puha kenyérre kenve, lila hagymával fenséges!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 8 szelet kicsontozott tarja
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál házi zsír
- 8 db közepes burgonya
- csipetnyi őrölt köménymag
- só
Elkészítés
160 fokra begyújtjuk a sütőt. Az alaposan megsúrolt burgonyákat héjastól alufóliába csavarjuk, betesszük a sütőben középállásba rakott rács legbelső felére.
A tarjaszeleteket besózzuk, kissé bekenjük zsírral. Keskenyebb, hosszúkás sütőtálba helyezzük, megszórjuk köménymaggal, szálára vágott fokhagymával. A sülő krumpli elé tesszük a tálat vagy tepsit, 20-30 perc múlva megfordítjuk a szeleteket, majd felemeljük a hőfokot 170 fokra, pirulásig, puhulásig sütjük.
A tűpróbával ellenőrzött burgonyákat meghámozva, egy kis szaftba forgatva tálaljuk a pecsenye társaságában. Házi savanyúság vagy joghurtos chutney, ínyenceknek szilvareszter passzol hozzá. A kompót sem ellensége...
Pecsenye héjában sült burgonyával recepthez kapcsolódó receptek
Pecsenye héjában sült burgonyával
Hozzászólások a(z) Pecsenye héjában sült burgonyával recepthez









