Pecsenye héjában sült burgonyával recept

Pecsenye héjában sült burgonyával
4.5 11

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
6236

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, gyors, finom ebéd vagy vacsora, mindenki szereti. Szinte magától elkészül, közben nyugodtan foglalkozhatunk mással. A megdermedt pecsenyelé puha kenyérre kenve, lila hagymával fenséges!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 szelet kicsontozott tarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál házi zsír
  • 8 db közepes burgonya
  • csipetnyi őrölt köménymag

Elkészítés

160 fokra begyújtjuk a sütőt. Az alaposan megsúrolt burgonyákat héjastól alufóliába csavarjuk, betesszük a sütőben középállásba rakott rács legbelső felére.

A tarjaszeleteket besózzuk, kissé bekenjük zsírral. Keskenyebb, hosszúkás sütőtálba helyezzük, megszórjuk köménymaggal, szálára vágott fokhagymával. A sülő krumpli elé tesszük a tálat vagy tepsit, 20-30 perc múlva megfordítjuk a szeleteket, majd felemeljük a hőfokot 170 fokra, pirulásig, puhulásig sütjük.

A tűpróbával ellenőrzött burgonyákat meghámozva, egy kis szaftba forgatva tálaljuk a pecsenye társaságában. Házi savanyúság vagy joghurtos chutney, ínyenceknek szilvareszter passzol hozzá. A kompót sem ellensége...


Pecsenye héjában sült burgonyával recepthez kapcsolódó receptek

Pecsenye héjában sült burgonyával

Pecsenye héjában sült burgonyával

Egyszerű, gyors, finom ebéd vagy vacsora, mindenki szereti. Szinte magától elkészül, közben nyugodtan foglalkozhatunk mással. A megdermedt pecsenyelé puha kenyérre kenve, lila hagymával fenséges!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Pecsenye héjában sült burgonyával recepthez

thumb
ibi1950 - 2010. december 13. 12345
Nem engedte bejelölni mind az öt csillagot. Majd még egyszer megpróbálom.
ibi1950 - 2010. december 13. 12345
Kiváló! Mind egy szemig elfogyott. Hasonlóan készítem és is a húst, de az még nem jutott eszembe, hogy így süssek hozzá burgonyát. Felénk nagyon nehéz jó minőségű burgonyát kifogni, de most sikerült. Köszi Márti. Üdv. Ibolya