Pecsenye kapribogyóval. recept

Pecsenye kapribogyóval.

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
26

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A karaj nemes része a disznónak, és mindenféle finomságot tudunk varázsolni belőle. A magyar gasztronómiát gazdagítja különféle eljárással készült szeletek, töltöttek, rántott és egybesültek, pecsenyék, grill, rakottas ételek. Szívesen készítek belőle bármilyen finomságot, annak nagy sikere van mindíg.
4 személyre

  • Hozzávalók:
  • 4 személyre 8 szelet sertéskaraj
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma, vagy instant por
  • 1 tk mézes mustár
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 tk pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • petrezselyemzöld aprítva

Elkészítés

Elkészítése:

a húst kiveregetjük, és enyhén besózzuk.

Megforgatjuk a lisztbe,és vajon mindkét oldalán átsütjük. Ezután kiszedjük egy tálkába, és a visszamaradt szaftot felengedjük kevés vízzel. Ízesítjük mustárral, borssal, és még vajjal dúsítjuk. Pirospaprikával színesebbé tesszük, majd a fokhagymával ízesítjük. A végén visszahelyezzük a húsokat, és letakarva puhára pároljuk. A kapribogyót jól kimossuk a sós levétől, és a húsra halmozzuk. Pár percig forraljuk, és már tálalhatjuk is. Petrezselyemmel megszórjuk. Párolt rizzsel, és salátával kínáljuk.


Pecsenye kapribogyóval.

Pecsenye kapribogyóval.

A karaj nemes része a disznónak, és mindenféle finomságot tudunk varázsolni belőle. A magyar gasztronómiát gazdagítja különféle eljárással készült szeletek, töltöttek, rántott és egybesültek, pecsenyék, grill, rakottas ételek. Szívesen…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés