Pecsenye kapribogyóval

Pecsenye kapribogyóval

A karaj nemes része a disznónak, és mindenféle finomságot tudunk varázsolni belőle. A magyar gasztronómiát gazdagítja különféle eljárással készült szeletek, töltöttek, rántott és egybesültek, pecsenyék, grill, rakottas ételek. Szívesen készítek belőle bármilyen finomságot, annak nagy sikere van mindig.

4 személyre

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma, vagy instant por
  • 1 teáskanál mézes mustár
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • petrezselyemzöld aprítva
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A húst kiklopfoljuk, és enyhén besózzuk.

Megforgatjuk a lisztbe, és vajon mindkét oldalán átsütjük. Ezután kiszedjük egy tálkába és a visszamaradt szaftot felengedjük kevés vízzel. Ízesítjük mustárral, borssal, és még vajjal dúsítjuk. Pirospaprikával színesebbé tesszük, majd a fokhagymával ízesítjük. A végén visszahelyezzük a húsokat, és letakarva puhára pároljuk. A kapribogyót jól kimossuk a sós levétől, és a húsra halmozzuk. Pár percig forraljuk, és már tálalhatjuk is. Petrezselyemmel megszórjuk. Párolt rizzsel, és salátával kínáljuk.