Pecsenyeköret burgonyából - tárcsán sütve recept

Pecsenyeköret burgonyából - tárcsán sütve
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4944

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kertünkben, víz parti kirándulásainkon többször elkészítjük a tárcsán sült pecsenye köretét hagymás burgonyából, amit otthon előfőzünk, a zöldségeket, hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Gyors, ízes, és önálló ételként is megállja a helyét.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 kg újburgonya
  • 2 teáskanál só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 db közepes fej vöröshagyma
  • 2 db piros húsú paprika
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 10 g sültkrumpli fűszersó
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

A burgonyát alaposan megdörzsöljük, hasábra vágva gyengén sós vízben 5 percig forraljuk, majd leszűrjük, fedő nélkül hűlni hagyjuk. A tárcsa sütőtálba tesszük a hús pácolásából maradt pác olaj felét, s ha felforrósodott, beleforgatjuk az előfőzött burgonyahasábokat.

Pár perc elteltével hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott vöröshagymát és piros húsú paprikát, együtt tovább pirítjuk, közben alá-alá nyúlva a sültebb réteget felülre fordítjuk. Rátesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, összekeverjük a fűszereket és beleforgatjuk a burgonyába, amit tovább sütünk-színesítünk.

Végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Visszatesszük a tál szélére az előzőleg megsütött pecsenyét és a zöldségeket, hogy azok is átforrósodjanak. Tálalásnál fatányérra vagy eldobhatóra halmozzuk burgonyás köretet, köré rakjuk a pecsenyét, a sült zöldségeket.

Vödrös savanyúsággal, hűs sörrel, puha kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Pecsenyeköret burgonyából - tárcsán sütve recepthez kapcsolódó receptek

Pecsenyeköret burgonyából - tárcsán sütve

Pecsenyeköret burgonyából - tárcsán sütve

Kertünkben, víz parti kirándulásainkon többször elkészítjük a tárcsán sült pecsenye köretét hagymás burgonyából, amit otthon előfőzünk, a zöldségeket,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés