Pekándiós gofri körtés-szedres juharsziruppal recept

Pekándiós gofri körtés-szedres juharsziruppal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1835

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A franciák, a belgák és az észak-amerikaiak körében oly népszerű gofri remek harapnivaló reggelire vagy tízóraira. Elkészítéséhez szükség lesz egy tűzhelylapra tehető vagy egy elektromos gofrisütőre.

4 személyre

  • 1.25 dkg sima liszt (BL 51)
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 db nagy tojás fehérje és sárgája szétválasztva
  • 2 dl zsírszegény tej
  • 1.5 dkg olvasztott vaj
  • 1.5 dkg finomra aprított pekándió
  • 1 db nagy, érett körte
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 5 dkg félbe vágott pekándió
  • 10 dkg földi szeder

Elkészítés

Először az öntetet készítjük el. A körtét hosszában négyfelé vágjuk, kikanyarítjuk a magházát, a húsát felkockázzuk. Kislábasba tesszük, és hozzáöntjük a juharszirupot. Óvatosan felmelegítjük, majd levesszük a lángról, és hozzákeverjük a félbe vágott pekándiót és a szedret. Félretesszük a kész öntetet.

A gofrisütőt felforrósítjuk, és kissé megolajozzuk (a készülék használati utasítását követve).

Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a cukorral együtt keverőtálba szitáljuk. A közepén kialakítunk egy kis mélyedést, belecsurgatjuk a tojássárgáját és a tejet. A tojássárgáját óvatosan összekeverjük a tejjel, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Amikor a tészta kellően ruganyos és sima, beledolgozzuk az olvasztott vajat, és hozzákeverjük a finomra aprított pekándiót.

Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A tészta tetejére halmozzuk, majd egy nagy fémkanállal óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

Egy kis merőkanálnyi (3-4 evőkanálnyi) tésztát a gofrisütővaslapjának közepére csurgatunk, majd rázárjuk a fedőrácsot. 2-3 perc múlva, amikor felhajtjuk, az ostya mindkét oldalán aranybarnára sült, és könnyen leválik a vaslapról.

A megsült gofrit lekerekített végű késsel leemeljük a vaslapról. Melegen tartjuk, amíg a többi is kisül.

Amikor a sütéssel már majdnem elkészültünk, óvatosan felmelegítjük a gyümölcsöntetet, kis tálkába öntjük, és a meleg ostyához kínáljuk.

Tipp:

Parmezános gofri - A tésztából kihagyjuk a fahéjat, a cukrot és a pekándiót, és a liszthez egy-egy csipet fekete és Cayenne-borsot,valamint sót adunk. Beleszórunk 2 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán sajtot is, majd beleforgatjuk a tojáshabot.(A gyümölcsöntetre nincs szükség.) A gofrikat melegen tarthatjuk a legalacsonyabb fokozatra állított sütőben. A pekándió helyett használjunk dióbelet, és készítsük az öntetet juharsziruppal vagy mézzel.

Miért egészséges?

A körtében található pektin oldható rost, amely segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét.

A recept tápértéke:

Energia 360 kcal, zsír 16 g (ebből telített zsír 3 g), fehérje 8 g, szénhidrát 48 g, nátrium 180 mg (só 0,4 g), élelmi rost 3,5 g., Megfelelő káliumforrás (369 mg)


Pekándiós gofri körtés-szedres juharsziruppal recepthez kapcsolódó receptek

További Palacsinta receptek kategóriák

Pekándiós gofri körtés-szedres juharsziruppal

Pekándiós gofri körtés-szedres juharsziruppal

A franciák, a belgák és az észak-amerikaiak körében oly népszerű gofri remek harapnivaló reggelire vagy tízóraira. Elkészítéséhez szükség lesz egy tűzhelylapra tehető vagy egy elektromos gofrisütőre.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés