Pekingi kacsa egyszerűen recept

Pekingi kacsa egyszerűen
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
16353

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízletes pekingi kacsa recept egyszerűen

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db narancs
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál sherry
  • 1 evőkanál kínai ötfűszer keverék
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 egész kacsa
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés

Egy nagyobb edénybe beletesszük a narancs vékony csíkokra vágott héját, hozzákeverjük a szójaszószt, majd a sherryt és az ötfűszer-keveréket. Ezután hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a gyömbért. A marinádba tesszük a kacsát, néhány kanállal meglocsoljuk, és pár órára hűtőbe tesszük. (Lehet egy egész éjszakára is.)

A húst kivesszük a marinádból. A narancsot félbevágjuk, majd mindkét felét a kacsa hasüregébe helyezzük a marinádból kivett gyömbérrel és fokhagymával együtt. Ezután a kacsát egy rácsra helyezzük, és kb. 1,5 liter forrásban lévő vízzel leöntjük, majd alaposan áttöröljük.

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A kacsát sütőrácsra helyezzük, és egy tepsit teszünk alá a kicsöpögő pecsenyelének. A sütési időt úgy kapjuk meg, ha a kilók számát 50 perccel megszorozzuk. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e (akkor jó, ha a tű beszúrásakor teljesen tiszta folyadék folyik ki belőle).

Mikor már megsült, a kicsepegett pecsenyelét összekeverjük a két kanál mézzel, és néhány percig összeforraljuk. Tálalás előtt a sütőt nagyon magas fokozatra kapcsoljuk, és a mézes szósszal megkent kacsát addig sütjük, amíg a bőre teljesen ropogós nem lesz. Sütés alatt néhányszor még átlocsoljuk a lével, végül a maradék szósszal tálaljuk.


Pekingi kacsa egyszerűen recepthez kapcsolódó receptek

Pekingi kacsa egyszerűen

Pekingi kacsa egyszerűen

Ízletes pekingi kacsa recept egyszerűen

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés