Böjti pékleves

Böjti pékleves

A "péklevest" húsvét előtti 40 napos böjtre ajánlom. A nagyböjt az egyházi hagyomány szerint a hamvazószerdával kezdődő, és a húsvét vasárnapot megelőző nagyszombattal befejeződő időszak, az ünnepre való előkészülés ideje.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg kenyérszelet
  • 1.5 liter húsalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet pirítós
  • babérlevél, csipet köménymag
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kenyeret beáztatjuk és a húslevesben feltesszük főni. Köménymaggal, reszelt vöröshagymával, babérlevelekkel és füstölt sajttal ízesítjük. 10 perc főzés után, áttörjük a levével együtt, majd a tejföllel és a vajjal elkeverve felforraljuk. Forrón, csészében egy-egy szelet pirítóssal adjuk asztalra.