Penne all’ Arrabbiata pirított csirkével recept

Penne all’ Arrabbiata pirított csirkével
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1152

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az olaszos ételeket mindig szívesen készítem.

4 személyre

  • 2 db csirkemell kifilézve
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 szem fürtös paradicsom
  • 0.5 db piros chili paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet cayenne bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 7 levél bazsalikom
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

Vágjuk félbe a paradicsomokat, majd aprítógép segítségével pépesítsük. Dobáljunk a gépbe 6-8 levél bazsalikomot (szárítottból kb. 1,5 evőkanál), darabolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, sőt, aki szereti az intenzív olasz ízeket, tehet bele fél dl száraz fehérbort is.

Ha ezzel megvagyunk, vágjuk félbe a chilit, és magozzuk ki. Vegyünk elő egy teflon serpenyőt, forrósítsuk fel. Kevés olívaolajat melegítünk egy serpenyőben, és rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Kezdjük el intenzíven forgatni. Nagyjából 3 perc alatt a csirke fehér kérget kap, ilyenkor már majdnem kész.

A paradicsomos szószt öntsük rá, és kevergetve főzzük puhára kb. 10 perc alatt. Tálaljuk penne tésztával, és szórjuk meg reszelt parmezánnal.


Penne all’ Arrabbiata pirított csirkével recepthez kapcsolódó receptek

Penne all’ Arrabbiata pirított csirkével

Penne all’ Arrabbiata pirított csirkével

Az olaszos ételeket mindig szívesen készítem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés