Penne all’ Arrabbiata pirított csirkével

Penne all’ Arrabbiata pirított csirkével

Az olaszos ételeket mindig szívesen készítem.

4 személyre

  • 2 db csirkemell kifilézve
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 szem fürtös paradicsom
  • 0.5 db piros chili paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet cayenne bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 7 levél bazsalikom
  • 5 dkg reszelt parmezán
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Vágjuk félbe a paradicsomokat, majd aprítógép segítségével pépesítsük. Dobáljunk a gépbe 6-8 levél bazsalikomot (szárítottból kb. 1,5 evőkanál), darabolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, sőt, aki szereti az intenzív olasz ízeket, tehet bele fél dl száraz fehérbort is.

Ha ezzel megvagyunk, vágjuk félbe a chilit, és magozzuk ki. Vegyünk elő egy teflon serpenyőt, forrósítsuk fel. Kevés olívaolajat melegítünk egy serpenyőben, és rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Kezdjük el intenzíven forgatni. Nagyjából 3 perc alatt a csirke fehér kérget kap, ilyenkor már majdnem kész.

A paradicsomos szószt öntsük rá, és kevergetve főzzük puhára kb. 10 perc alatt. Tálaljuk penne tésztával, és szórjuk meg reszelt parmezánnal.