Penne primavera recept

Penne primavera

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3115

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a klasszikus olasz tésztát régebben a tavasszal megjelenő friss, konyhakerti zöldségekből készítették, de mivel azok ma már egész évben kaphatók, bármikor étlapra tűzhetjük.

4 személyre

  • 35 dkg penne
  • 22.5 dkg spárga
  • 22.5 dkg apróra vágott zöldbab
  • 22.5 dkg megtisztított zöldborsó
  • 17.5 dkg megtisztított zsenge disznóbab
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db felaprított vöröshagyma
  • 1 db felaprított fokhagymagerezd
  • 11.5 dkg felaprított csiperkegomba
  • 1 evőkanál sima liszt (BL 51)
  • 2.25 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál zsírszegény tejszín
  • 2 evőkanál felaprított friss petrezselyemzöld és kakukkfű, vegyesen
  • 4 db felaprított friss kertizsályalevél
  • bors, ízlés szerint

Elkészítés

A tésztát éppen csak puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet,és jól lecsepegtetjük.

Amíg a tészta fő, a spárgát 4 cm hosszú darabokra vágjuk, afejét félretesszük. A felvágott spárgaszárat, a zöldbabot, a zöldborsót és a disznóbabot lobogó vízbe tesszük. Újból felforraljuk, és 5 percig főni hagyjuk. Hozzáadjuk a spárgafejet, és a zöldségeket puhára főzzük. Leöntjük róluk a vizet, és alaposan lecsepegtetjük őket. (A disznóbab héját lehúzzuk, ha keménynek találjuk.)

Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, majd időnként megkeverve enyhén megpirítjuk.

Rászórjuk a lisztet, majd fokozatosan felöntjük a borral,felforraljuk, közben kevergetjük, amíg a mártás besűrűsödik.Hozzáadjuk a tejszínt és a fűszernövényeket, ízlés szerint megborsozzuk. A zöldségeket a mártáshoz keverjük, és 1-2 perc alatt óvatosan felmelegítjük, de nem forraljuk.

A főtt tésztát négy tányérba szedjük, rákanalazzuk a mártást, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

• A receptben javasolt zöldségek helyett – vagy mellett –más zsenge zöldségeket, például cukkinit és brokkolit is használhatunk. A friss zöldborsót fagyasztottal helyettesítjük, amit a spárgafejekkel együtt teszünk az ételbe.

Miért egészséges?

A borsó a B-vitaminok közül megfelelő mennyiségben tartalmaz B1-, B6-vitamint és niacint. Ezenkívül élelmi (főként oldható) rostok, továbbá folsav és C-vitamin található benne.

A recept tápértéke:

Energia 510 kcal, zsír 8 g (ebből telített 2 g), fehérje, 21 g, szénhidrát 84 g, nátrium 218 mg (só 0,11 g), élelmi rost 11 g., Hasznos káliumforrás (983 mg)


Penne primavera recepthez kapcsolódó receptek

Penne primavera

Penne primavera

Ezt a klasszikus olasz tésztát régebben a tavasszal megjelenő friss, konyhakerti zöldségekből készítették, de mivel azok ma már egész évben kaphatók, bármikor étlapra tűzhetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés