Pepperonis csiga recept

Pepperonis csiga

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2271

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csiga, de gyors! - egy kis hűtőpihenést leszámítva!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 dkg reszelt asiago sajt
  • 1 kiskanál szárított kakukkfű
  • 1 kiskanál oregánó
  • 0.25 kiskanál őrölt bors
  • 1 adag leveles tészta
  • kevés liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál méz
  • 6 dkg pepperoni paprika (konzerv)
  • 1 db tojás

Elkészítés

Az első 4 hozzávalót összekeverjük. A leveles tésztát belisztezett felületen enyhén kinyújtjuk, majd hosszában kettévágjuk.

A mustárt elkeverjük a mézzel, majd megkenjük vele a tésztalapokat. Elrendezzük rajta a csíkokra vágott pepperonit, megszórjuk a fűszeres sajttal, és a lapokat egyenként feltekerjük.

A tekercsek tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztatekercseket 2 cm vastag karikákra vágjuk, elrendezzük a sütőpapíron, majd kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.


Pepperonis csiga recepthez kapcsolódó receptek

Pepperonis csiga

Pepperonis csiga

Csiga, de gyors! - egy kis hűtőpihenést leszámítva!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés