Perec - sörkorcsolya recept

Perec - sörkorcsolya
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1547

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1.85 dl tej
  • 4 kiskanál étolaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kenyérliszt
  • 2 kiskanál cukor
  • 2.5 kiskanál só + a tetejére
  • 1 kiskanál porélesztő
  • zsír a tepsibe
  • 1 db tojásfehérje
  • édesköménymag, köménymag vagy mák

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. A tejet és az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a cukrot, ½ kiskanál sót és az élesztőt, és tésztává dagasztjuk.

A tésztát egy 25x15 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat óvatosan 40 cm hosszúra húzzuk, majd pereceket hajtogatunk belőlük.

A pereceket egymástól 1,5 cm-re egy kizsírozott tepsibe rendezzük, 4 percig sütjük, majd kivesszük, és a hőmérsékletet 170 °C-ra csökkentjük.

Közben a maradék sót feloldjuk 2 liter forrásban lévő vízben. A félig sült pereceket 2 percre a forró vízbe tartjuk (közben egyszer megfordítjuk), majd lecsöpögtetjük, és visszatesszük a tepsibe.

Az enyhén felvert tojásfehérjét elkeverjük 1 evőkanál vízzel, megkenjük vele a pereceket, majd tetszés szerint megszórjuk sóval, mákkal vagy köménymaggal. Ezután visszatesszük a sütőbe, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Perec - sörkorcsolya recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés