Perectorta recept

Perectorta
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
635

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindenből lehet torta! Itt a bizonyíték :)

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 10 szelethez:

  • 12 dkg zabkeksz
  • 12 dkg mini sós perec + 10 darab a díszítéshez
  • 18 dkg olvasztott rama
  • 38 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál rum
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 7.5 dkg 70%-os étcsokoládé

Elkészítés

A kekszet a pereccel együtt aprítógépben finomra őröljük, közben hozzáadjuk a Ramát is, majd a masszát egy kb. 24 cm átmérőjű sütőformába nyomkodjuk (úgy, hogy az oldalára is jusson). Ezután 1 órára betesszük a hűtőbe.

A csokoládét a tejszínnel és a rummal közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vaníliát. 10 percet hűlni hagyjuk, majd a tortaalapra öntjük, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.

A félretett pereceket a megolvasztott 70%-os étcsokiba mártjuk, elrendezzük a tölteléken, majd a tortát újabb 40 percre behűtjük.


Perectorta recepthez kapcsolódó receptek

Perectorta

Perectorta

Mindenből lehet torta! Itt a bizonyíték :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés