Pestós gnocchi recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Az eredeti pestoa pesto alla genovese, azaz a genovai bazsalikommártás hét összetevőből áll: bazsalikomból, fokhagymából, parmezánból, olívaolajból, fenyőmagból, sóból és borsból.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 6 szelet bacon
- 3 dkg fenyőmag
- 50 dkg gnocchi (készen kapható)
- 3 evőkanál pesto
- 1 dl tejföl (vagy crème fraîche)
Elkészítés
A bacont forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd miután kihűlt, darabokra törjük. A fenyőmagot is enyhén megpirítjuk.
A gnocchit a csomagoláson található utasításoknak megfelelően lobogó sós vízben megfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és a serpenyőbe tesszük.
Hozzáadjuk a pestót és a tejfölt, összemelegítjük, majd
hozzákeverjük a bacon és a fenyőmag felét. Tálaláskor
megszórjuk a maradék baconnel és fenyőmaggal.
Pestós gnocchi recepthez kapcsolódó receptek
Pestós gnocchi
Az eredeti pestoa pesto alla genovese, azaz a genovai bazsalikommártás hét összetevőből áll: bazsalikomból, fokhagymából, parmezánból, olívaolajból, fenyőmagból, sóból és borsból.