Petrezselymes csirke recept

Petrezselymes csirke
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3251

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A petrezselymes csirke a család kedvence, ráadásul a recept egyszerűen és gyorsan elkészíthető!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db csirkecomb alsó része
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis pohár száraz fehérbor
  • 1 db húsleveskocka
  • 5 dl víz
  • 3 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A csirkecombokat megsózzuk, megborsózzuk. Az olajat és vajat takaréklángon összeolvasztjuk, egy jókora lábasban, amelyben kényelmesen elférnek a csirkecombok. 3-4 perc alatt előpirítjuk a csirkecombokat.

Amikor már rendesen megszineződtek, szürőlapáttal kivesszük és félretesszük őket és a lábosban maradt zsiradékon takaréklángon megfonnyasztjuk a fokhagymát. A puha fokhagymát megszórjuk liszttel, majd erősítünk a tűzön és a lábasba öntjük a fehérbort.

Amint az alkohol sisteregve elforrt, lehúzzuk a lábost a tűzhelyről, visszatesszük bele az elősütőtt csirkecombokat. Rájuk morzsoljuk a leveskockát, felöntjük őket a vízzel, és melléjük dobunk 2 csokor petrezselymet is. Megnézzük elfedi-e, a boros lé legalább háromnegyedig a húst, és ha nem, pótoljuk a hiányzó vizet.

A petrezselymes csirkét felforraljuk, majd mérsékeljük alatt a lángot, lefedjük és csendes rotyogásban tökéletesen puhára főzzük. Utolsó 10 percben hozzáöntjük a tejszínt. Köretként adjunk hozzá masnis tésztát, vagy makaróni tésztát.


Petrezselymes csirke recepthez kapcsolódó receptek

Petrezselymes csirke

Petrezselymes csirke

A petrezselymes csirke a család kedvence, ráadásul a recept egyszerűen és gyorsan elkészíthető!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés