Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével recept

Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
460

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A mozzarella megtöltése lehet kicsit macerásnak tűnhet, de állítom, roppant egyszerű művelet.

2 személyre

  • 2 db nagy mozzarella
  • 5 dkg spagetti tészta
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • őrölt fehér bors

A panírozáshoz:

  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj a sütéshez

A zöldborsópüréhez:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le.

A vajat hevítsük fel, és adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet, majd pároljuk pár pillanatig. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük, és melegítsük össze. Ezután hűtsük ki egészen.

Az egyik mozzarellát papírtörlővel töröljük szárazra, majd tegyük rá egy nagytányérra. Ezután tegyük be a mikróba, és közepes fokozaton melegítsük 30-40 másodpercig, hogy felmelegedjen, és formázható legyen. Arra figyeljünk nehogy túlmelegedjen és szétfolyjon mert akkor már nem tudjuk megtölteni.

A felmelegedett mozzarellát ezután a tányéron óvatosan nyomkodjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd töltsük meg a kihűlt petrezselymes tésztával. Ezután a széleit fogjuk és nyomkodjuk össze, majd óvatosan formázzuk meg. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. Végül a másik mozzarellával is így járjunk el.

A tojás üssük egy tányérba, és villával alaposan verjük fel.

A hűtőből vegyük ki az előzőleg megtöltött mozzarellát, majd először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.

Ezután a panírozást ismételjük meg még egyszer. Tehát a bepanírozott mozzarellát forgassuk megint bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Azért kell kétszer bepanírozni, mert így sütés közben biztosan nem folyik meg a sajt.

Az olajat hevítsük fel egy kisebb edénybe, és óvatosan helyezzük bele az egyik bepanírozott mozzarellát, majd magas hőfokon, süssük pár pillanat alatt, mindkét oldalát szép pirosra. Ezután egy szűrőkanállal óvatosan vegyük ki, és tegyük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja. A másik bepanírozott mozzarellával is így járjunk el.

A zöldborsót, és az apróra vágott fokhagymát tegyük fel főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, szűrjük le.

A leszűrt zöldborsóhoz ezután adjuk hozzá a citromlevet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítsük. Ha szükséges akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is.

Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zöldborsópürét, majd helyezzük rá a sült, petrezselymes tésztával töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.


Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével recepthez kapcsolódó receptek

Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével

Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével

A mozzarella megtöltése lehet kicsit macerásnak tűnhet, de állítom, roppant egyszerű művelet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés