Pezsgős trüffel recept

Pezsgős trüffel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3243

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Imádom az anyósomat - de bárkit, amikor ezt eszem!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 17 dkg félédes csokoládé
  • 6 dkg vaj
  • 3 evőkanál tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 30 evőkanál pezsgő
  • fehér csokoládé a díszítéshez

Elkészítés

Egy lábosban összekeverjük a feldarabolt csokoládét, a vajat és a tejszínt, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a csokoládé el nem olvad.

A felvert tojássárgájához fokozatosan hozzáöntjük a forró csokis massza felét, majd az egészet visszaöntjük a lábosba, és kb. 2 percig közepes lángon tovább főzzük.

Levesszük a tűzről, beleöntjük a pezsgőt, majd az egész masszát átöntjük egy közepes méretű edénybe, és kb. 1 órán át pihentetjük, míg teljesen ki nem hűl.

Kézi mixerrel közepes fokozaton összekeverjük a kihűlt masszát, majd 30 percig ismét pihentetjük. A megdermedt masszából tetszés szerint golyókat vagy más formákat készítünk.

A formákat egy alufóliával bélelt tálcára helyezzük, és betesszük a hűtőbe, míg teljesen meg nem szilárdulnak.

A tetejüket megszórjuk fehércsoki darabokkal.


Pezsgős trüffel recepthez kapcsolódó receptek

Pezsgős trüffel

Pezsgős trüffel

Imádom az anyósomat - de bárkit, amikor ezt eszem!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés