Pichelsteini egytálétel recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 95 perc
Megnézték: |
- 1 szál póréhagyma
- 3 szál majoránnaágacska
- 2 db vöröshagyma
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 3 db sárgarépa
- 1 kis petrezselyemgyökér
- 1 db zellergumó
- 75 dkg burgonya (nem szétfövő)
- 5 dl húsleves
- 60 dkg hús vegyesen lapocka vagy nyak (borjú, marha, disznó)
- 8 dkg marhacsontvelő
- só, édes-nemes pirospaprika
Elkészítés
Vágjuk a húst falatnyi darabokra. Tisztítsuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apróra. Hámozzuk meg a burgonyát, a zellert, a petrezselyemgyökeret és a répát. Vágjuk a burgonyát, a zellert és a petrezselyemgyökeret kis kockákra, a répát vastag szeletekre. Tisztítsuk és mossuk meg a póréhagymát, majd karikázzuk fel, de ne túl vékonyan.
Szeleteljük fel a marhavelőt, és tegyük egy nagy lábosba. Rétegezzük rá a húst, a hagymát, a burgonyát, majd a zöldségeket. Ízesítsük a rétegeket egyenként sóval és pirospaprikával.
Öntsük rá a húslevest és forraljuk fel, majd alacsony hőfokon, fedő alatt pároljuk az egészet egy és egy negyed óráig.
Közben öblítsük le és rázogassuk szárazra a zöldfűszereket. Csipkedjük le a leveleket a szárukról, vágjuk apróra a petrezselymet. A főzési idő vége előtt 5 perccel óvatosan keverjük össze a lábosban az összes hozzávalót, ha kell, öntsünk hozzá még egy kevés húslevest, majd forraljuk fel még egyszer. Sózzuk, majd szórjuk meg a petrezselyemmel és a majoránnával. Forrón tálaljuk.
Tipp:
Gyakorlati tanács: A zöldfűszerek nem veszítenek vitamin- és ásványianyag tartalmukból, ha csak felhasználásuk előtt röviddel vágjuk össze őket, és csak a főzés végén szórjuk rá az ételre.
A recept tápértéke:
Adagonként: 515 kcal (2147 kJ), 36 g fehérje,25 g zsír, 36 g szénhidrát