Pichelsteini egytálétel recept

Pichelsteini egytálétel
2 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

95 perc

Megnézték:
1328

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 szál póréhagyma
  • 3 szál majoránnaágacska
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 3 db sárgarépa
  • 1 kis petrezselyemgyökér
  • 1 db zellergumó
  • 75 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 5 dl húsleves
  • 60 dkg hús vegyesen lapocka vagy nyak (borjú, marha, disznó)
  • 8 dkg marhacsontvelő
  • só, édes-nemes pirospaprika

Elkészítés

Vágjuk a húst falatnyi darabokra. Tisztítsuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apróra. Hámozzuk meg a burgonyát, a zellert, a petrezselyemgyökeret és a répát. Vágjuk a burgonyát, a zellert és a petrezselyemgyökeret kis kockákra, a répát vastag szeletekre. Tisztítsuk és mossuk meg a póréhagymát, majd karikázzuk fel, de ne túl vékonyan.

Szeleteljük fel a marhavelőt, és tegyük egy nagy lábosba. Rétegezzük rá a húst, a hagymát, a burgonyát, majd a zöldségeket. Ízesítsük a rétegeket egyenként sóval és pirospaprikával.

Öntsük rá a húslevest és forraljuk fel, majd alacsony hőfokon, fedő alatt pároljuk az egészet egy és egy negyed óráig.

Közben öblítsük le és rázogassuk szárazra a zöldfűszereket. Csipkedjük le a leveleket a szárukról, vágjuk apróra a petrezselymet. A főzési idő vége előtt 5 perccel óvatosan keverjük össze a lábosban az összes hozzávalót, ha kell, öntsünk hozzá még egy kevés húslevest, majd forraljuk fel még egyszer. Sózzuk, majd szórjuk meg a petrezselyemmel és a majoránnával. Forrón tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács: A zöldfűszerek nem veszítenek vitamin- és ásványianyag tartalmukból, ha csak felhasználásuk előtt röviddel vágjuk össze őket, és csak a főzés végén szórjuk rá az ételre.

A recept tápértéke:

Adagonként: 515 kcal (2147 kJ), 36 g fehérje,25 g zsír, 36 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés